Fluid cooling

Torus Cooling

Fluid cooling

Kenmerken Fluid Cooling

Kernvoordelen

De TORUS Cooling koelinstallatie bestaat uit een koelunit die warme vloeistoffen direct en in-line afkoelt tot de gewenste temperatuur. Dankzij het wereldwijd gepatenteerde en innovatieve ontwerp van de warmtewisselaar en bijbehorende besturing, wordt de hoogst mogelijke warmte uitwisseling bereikt. TORUS Cooling is niet slechts de ontwikkelaar van de producten; complete koelinstallaties worden onder supervisie van TORUS Cooling gebouwd en opgeleverd. Het hart van de installatie bestaat uit de warmtewisselaar die is opgebouwd uit één enkele, volledige sanitaire buis die een hoge koelcapaciteit heeft. Vloeibare media worden door de unieke besturing in-line gekoeld van bijvoorbeeld 40°C naar 4°C in slechts 30 seconden. Doordat het een gesloten circuit betreft, wordt de integriteit van het medium gegarandeerd en de groei van bacteriën voorkomen.

Traditionele warmtewisselaars zoals falling film, ijsbanken, hydrocoolers, tube-in-tube en platenwisselaars werken indirect of verspreiden te koelen media via diverse kanalen, daardoor is er sprake van een grote drukval. Indien ze direct werken stellen ze het vloeibare product doorgaans bloot aan de open lucht en, indien gesloten, verspreiden ze het te koelen medium in een moeizaam te reinigen oppervlak. Daarnaast vereisen de traditionele warmtewisselaars een grote ΔT om het koelmedium te verdampen: het verschil in temperatuur tussen koelmedium en de gewenste eindtemperatuur van het te koelen medium is doorgaans groter dan 10°C.

De TORUS Cooling warmtewisselaar bestaat uit een sanitaire getrokken leiding uit één stuk die het grootst mogelijke contactoppervlak heeft en daarmee een kleine ΔT om het koelmedium te verdampen. Het verschil in temperatuur tussen koelmedium en de gewenste eindtemperatuur van het medium bedraagt voor de TORUS Cooling warmtewisselaars gemiddeld slechts 1°C . Hoe kleiner de ΔT tussen koelmedium en te koelen medium, des te lager het energieverbruik. Hiermee behaalt TORUS Cooling een energieverbruik die gemiddeld 32% lager uitvalt dan de reguliere warmtewisselaars. Doordat TORUS Cooling beschikt over een eigen regeleenheid van de warmtewisselaar, kunnen wij de gewenste temperatuur exact regelen; media worden nauwkeurig gekoeld binnen een bandbreedte van 0.4°C.

Door de zeer rigide bouw is de warmtewisselaar standaard bestand tegen drukken boven de 40bar. Voor hoge druk toepassingen worden TORUS Cooling warmtewisselaars gebouwd die bestand zijn tot ontwerpdrukken van boven de 1700bar.

Het innovatieve ontwerp van de TORUS Cooling koelinstallatie levert sanitair te koelen media van de hoogste kwaliteit. Het energieverbruik van de koelinstallatie zal aantoonbaar worden verlaagd met gemiddeld 32% waardoor de totale Total Cost of Ownership van elk bedrijf zal afnemen.

Voor het koelen van vloeistoffen worden onze producten gebruikt in de food, chemie, waterstof en farmacie met een lagere Total Cost of Ownership als dominante reden om te kiezen voor de Torus Cooling oplossingen.