Hydrogen station

Torus Cooling

Waterstof tankstation

Torus Cooling in H2 tankstations

Kernvoordelen voor H2 tankstations

Torus Cooling verzorgt de in-line koeling van waterstof op tankstations. Vóórdat personenauto’s, taxi’s, vrachtwagens en bussen waterstof kunnen tanken, dient deze in diverse stadia op de juiste druk te worden gebracht. Torus Cooling verzorgt in deze stadia de zogenaamde interstage koeling om dit te realiseren. Daarnaast wordt waterstof gekoeld als er getankt gaat worden: personenauto’s en taxi’s tanken daarbij volgens het T40 protocol. De Torus Cooling warmtewisselaar is daarbij geschikt tot een maximaal toelaatbare druk van 1100bar en een minimale temperatuur van -45°C. Vrachtwagens en bussen kunnen waterstof tanken volgens het T20 protocol.

Torus Cooling heeft een “plug and play” koelunit ontwikkeld waarin waterstof tegelijkertijd in-line wordt afgekoeld voor de interstage buffer productie alsook voor het tanken via de reguliere tank-dispenser. Doordat wij in de Torus Cooler de integriteit van de leidingen waarborgen, zijn onze klanten verzekerd van een veilige en bedrijfszekere koeling, zonder drukverlies met het hoogst mogelijke rendement. In situaties waar de waterstof ver verwijderd is van de uitgifte kan Torus Cooling de water direct onder de dispenser koelen naar elk gewenst tankprotocol.

Torus Cooling levert door haar in-line warmtwisselaar met scherpe approach (ΔT) het laagst mogelijke energieverbuik en de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid. Neem vandaag contact op met ons om uw applicatie te bespreken.